Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vajda z osady pod Krásnou Hôrkou: Nechcú nám predať pozemky!
Zdielať na

Vajda z osady pod Krásnou Hôrkou: Nechcú nám predať pozemky!

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE / V osade pod hradom Krásna Hôrka bolo opäť rušno. Vajda tam zvolal tlačovú konferenciu, ktorá sa v priebehu niekoľkých minút akoby zmenila na trhovisko. Nechýbali konfrontácie, obvinenia či výmeny názorov. To všetko pre obecné pozemky, ktoré samospráva ponúka obyvateľom osady na predaj.

Starosta: O pozemky nikto nemá záujem

Konfrontácia nastala medzi obyvateľmi osady a starostom. Vajda tvrdí, že obec odpredaj pozemkov zámerne odďaľuje, podľa starostu by však obec pozemky aj predala, ale nie je o ne záujem. "Dvanásti ľudia žiadali," hovorí vajda Ľudovít Gunár.

Na obecných pozemkoch stojí asi 60 domov

Na obecných pozemkoch stojí viac ako 60 domov, žiadosť o odkúpenie teda nepodalo ani 20%. "Keď dotyčný, ktorý by chcel pozemok od obce odkúpiť, nemá finančné prostriedky, tak jednoducho pozemok odkúpiť nemá za čo," dodáva vajda.

Vajda však problém vidí aj inde a tvrdí, že zastupiteľstvo zámerne odpredaj pozemkov odďaľuje a to sťahovaním týchto bodov z rokovaní. "Bod sa stiahol z rokovania, nakoľko sme mali aj tak dosť bodov na rokovanie," bráni sa starosta obce Peter Bollo.

"Prichádza tu k nedorozumeniu, že obecné zastupiteľstvo neschválilo alebo nechce schváliť predaj - to je hlúposť," dodáva starosta. Samospráva teda zámer predaja schváli len tým žiadateľom, ktorí voči obci nebudú mať žiadne dlhy. Či sa obecné pozemky v osade pod hradom budú predávať za cenu určenú znalcom, bude jasné až na ďalšom obecnom zastupiteľstve.

Téme sa venuje reportérka Martina Molčanová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy