Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Začalo sa babie leto, tieto teploty prinesie
Zdielať na

Začalo sa babie leto, tieto teploty prinesie

BRATISLAVA / Jeseň a zima nám prinášajú také zvláštne paradoxy počasia. Tam, kde sa radujú zo slnka, majú poriadne chladno, a naopak, tam, kde sme sa zobudili do zahmleného a zamračeného rána, je prekvapujúco teplo!

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

PONDELOK

Počasie na Slovensku ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. V pondelok nás čaká prevažne polooblačné počasie. V západnej polovici oblačno až zamračené, neskôr ojedinele zmenšená oblačnosť. Vo východnej polovici slnečno.Teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od 14 až do 19 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku očakávame najvyššie denné teploty 16 až 19 stupňov a na strednom a východnom Slovensku zhodne 14 až 18 stupňov. Vo nadmorskej výške 1 000 metrov sa bude vyskytovať malá oblačnosť. Teploty počas dňa dosiahnu na horách maximálne 12 stupňov. Fúkať bude slabý premenlivý vietor.

Ďalšie dni

Nočná teplota z pondelka na utorok 8 až 3, vo východnej polovici a ojedinele aj na severozápade 3 až -2 st. Ani utorok zo sebou neprinesie zrážky. Bude prevažne polooblačno. V nižších polohách ráno miestami, popoludní ojedinele hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Očakávame príjemné teploty 14 až 19 stupňov. Teplota na horách 11 stupňov. Slabý vietor 5 až 20 km/h. Podobné počasie ako v utorok bude prevládať až do štvrtku, ochladí sa však o 1 stupeň a cez deň sa môže vyskytnúť slabý dážď.

Piatok a víkend

Od piatku príde mierne oteplenie. Minimálne teploty 15 stupňov, maximálne môžu dosiahnuť príjemných 20 stupňov Celzia. Polooblačno až oblačno, v nižších polohách miestami hmlisto. Ojedinele mrholenie alebo slabý dážď.

Cez víkend očakávame v noci teploty v rozmedzí 12 až 6 stupňov, počas dňa môže ortuť teplomera ukázať na 21 stupňov. Len ojedinele sa môže vyskytnúť mrholenie alebo slabý dážď.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA/MAFRA/Slavomír Kubeš

Súvisiace články

Najčítanejšie správy