Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO. Ján Slota odmietol fúkať, dostal pokutu 5 000 eur
Zdielať na

VIDEO. Ján Slota odmietol fúkať, dostal pokutu 5 000 eur

BRATISLAVA / Bývalý šéf SNS Ján S. dostal za odmietnutie podrobiť sa testu na prítomnosť alkoholu v krvi trest 5 000 eur a zákaz šoférovania na 16 mesiacov. Rozhodol o tom Okresný súd v Čadci. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Nový Čas.

Čo sa stalo

Jána Slotu zadržali policajti 9. mája popoludní po tom, čo nezastavil na pokyn policajtov. Hliadka Slotu predbehla a zablokovala mu cestu. Následne ho predviedli na obvodné oddelenie v Čadci pre podozrenie z jazdy pod vplyvom alkoholu. V policajnej cele bol do polnoci, potom ho so súhlasom prokurátora prepustili na slobodu. Ak by mal v krvi viac ako jedno promile alkoholu, išlo by o trestný čin. Hrozilo by mu tak ročné väzenie. Po niekoľkých mesiacoch od incidentu, prišlo rozhodnutie súdu.

Ak nezaplatí, pôjde do basy

"Vo veci bol vyhotovený trestný rozkaz, ktorým bol obvinenému uložený peňažný trest 5 000 eur, v prípade nezaplatenia pokuty mu súd stanovuje náhradný trest odňatia slobody na tri mesiace. Zároveň mu bol uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo," povedal denníku Radoslav Šulgan zo žilinského krajského súdu. Zákaz šoférovať platí na dobu 16 mesiacov.

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor aj obvinený expolitik môžu podať odpor. Ak to urobia, bude nasledovať súdne pojednávanie. Advokát bývalého politika Pavol Kuric denníku povedal, že sa k rozhodnutiu súdu vyjadria až po prijatí trestného rozkazu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy