Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
ZÁZNAM. Takto sa Slota bránil pri odchode z cely...
Zdielať na

ZÁZNAM. Takto sa Slota bránil pri odchode z cely...

ČADCA / Bývalého šéfa SNS Jána Slotu v piatok, dvadsať minút po polnoci, prepustili z cely predbežného zadržania v Čadci. Informoval o tom spravodajský portál denníka Sme. Exposlanec zadržali pre alkohol za volantom.

Údajne sa pred políciou snažil utiecť

Vo štvrtok popoludní zadržala Slotu polícia, pretože šoféroval pod vplyvom alkoholu a nezastavil na pokyn policajtov. Tí ho predviedli na obvodné oddelenie v Čadci.

Slotov advokát Pavol Kurica už skôr vyslovil predpoklad, že jeho klient bude prepustený, lebo dôvod na väzbu neexistuje.

Policajti nemohli začať ani superrýchle konanie, pretože Slota odmietol vypovedať, čo je jednou z podmienok na začatie takéhoto konania. Okolo polnoci prišla do Čadce aj Slotova manželka Ľubica, píše Sme.

Slota údajne vo štvrtok nezastavil policajnej hliadke, ktorá ho potom predbehla, zablokovala mu cestu a zadržala ho pre podozrenie z jazdy pod vplyvom alkoholu, ako uviedla vo včerajšom hlavnom spravodajstve televízia Markíza. Ak by mal v krvi viac ako jedno promile alkoholu, išlo by o trestný čin. Hrozilo by mu tak ročné väzenie.

Neprišiel na ním zvolanú tlačovku

Nedávno vylúčený čestný predseda SNS Ján Slota neprišiel vo štvrtok na ním zvolanú tlačovú besedu v Ružomberku. Svoje názory tak na nej prezentovali len stranícki podpredsedovia Milan Frič a Roman Stopka.

"Ján Slota sa napokon rozhodol neprísť, aby táto beseda nebola postavená len do pozície konfliktu medzi ním a súčasným predsedom. Oveľa dôležitejšou témou je aktuálna situácia v SNS a jej vedení, ktorá je natoľko vážna, že potrebujeme vyjadriť verejne svoj názor," vyhlásili Frič so Stopkom.

Kritizovali kroky nového predsedu SNS Andreja Danka, ktorý na základe ekonomického auditu strany inicioval disciplinárne konanie voči Slotovi. To skončilo vylúčením dlhoročného lídra národniarov Slotu z SNS.

Oficiálna reakcia Slovenskej národnej strany na tlačovú konferenciu bola stručná. "Predseda SNS Andrej Danko berie na vedomie mediálny výstup dvoch podpredsedov, k veci sa vyjadrí na straníckej pôde, na najbližšom predsedníctve," reagovala hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy