Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Slota sa tackal a pozýval na pohárik, tvrdia svedkovia
Zdielať na

Slota sa tackal a pozýval na pohárik, tvrdia svedkovia

BRATISLAVA / Ján Slota je opäť v centre pozornosti. Vo štvrtok popoludní ho v Čadci zadržala polícia. Práve v tomto meste sa mal podľa denníka Sme stretnúť s niektorými členmi SNS.

Slota chystal svoj návrat

Jána Slotu zadržali vo štvrtok údajne po tom, ako nezastavil policajnej hliadke. Tá ho potom predbehla, zablokovala mu cestu a zadržala ho pre podozrenie z jazdy pod vplyvom alkoholu. 

Avšak predtým, ako ho zadržali, mal v Čadci navštíviť kanceláriu SNS. „Slota začal mútiť vody, pretože chce zvolať snem a mnohí členovia, ktorí sú dnes nespokojní s tým, že už nie je predsedom, by sa určite zaň postavili. Vysvetľuje, že pokiaľ by Slotu odsúdili, nemal by už v strane šancu. Ak by však dosiahol zvolanie snemu, členská základňa by sa zaň postavila,“ povedal zdroj denníku Sme.

Pozýval všetkých na pohárik

Z kancelárie odchádzal bývalý predseda SNS značne podgurážený. Svedčia o tom aj výpovede niektorých svedkov, ktorí ho videli nasadať do auta. „Ledva sa držal na nohách, pozýval nás, nech ideme s ním piť,“ opisuje nečakané stretnutie so známym národniarom pre Sme pracovník neďalekého pneuservisu.

Keď schádzal s autom dole svahom, všimli si jeho čudné správanie mestskí policajti. Nakoľko ich právomocí im nedovolili zakročiť, poprosili o pomoc štátnu políciu.

„Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca obvinil 59-ročného Jána S. z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinenému mužovi bola vo štvrtok 9. mája popoludní obmedzená osobná sloboda a následne ho predviedli na policajný útvar," povedal krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

"Po vykonaní všetkých potrebných úkonov ho pred polnocou, so súhlasom prokurátora, prepustili na slobodu v zmysle Trestného poriadku. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny, trest odňatia slobody až na jeden rok."

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy