Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zlodeji babráci. Na mieste činu nechali auto
Zdielať na

Zlodeji babráci. Na mieste činu nechali auto

PRAVOTICE / Všetko mali na prvý pohľad dokonale pripravené. V Pravoticiach neďaleko Bánoviec nad Bebravou si vytipovali potraviny, našli miesto kadiaľ vojdú dnu, vezmú lup a zmiznú na aute. Všetko ale dopadlo inak. Zlodeji sa tak naľakali policajtov, že v dedine zabudli auto, v ktorom sa priviezli.

Zaujímali ich pracie prášky

Objekt si boli zlodeji pozrieť pár dní pred krádežou. Dnu vošli cez okno. Odstránili mrežu a ocitli sa v sklade. Cigarety a pracie prášky – to bol tovar, ktorý zlodejov zaujímal. Do predajne vošli okolo tretej v noci.

"Páchatelia si medzitým stihli do bedničiek pripraviť 692 škatuliek cigariet a 16 kusov prachov na pranie," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. V momente ako mali lup pripravený a plánovali ho vyložiť von oknom, uvideli policajtov.

Na vedľajšej ulici našli ich auto

"Bánovskí policajti boli na mieste do dvoch minút a páchateľov pri krádeži vyrušili," dodáva Antalová. "Ešte policajti hovoria máte kľúče, ja že mám, tak poďte ešte sú možno v obchode. Ja som im dala kľúče a išla som pri auto. No voľakto mi strelí do brucha," hovorí predavačka.

Zlodeji však stihli ujsť. Policajti sa vydali po ich stopách. Vo vedľajšej ulici našli auto, v ktorom sa priviezli. Množstvo dôkazov zaistili aj v samotnej predajni. Bolo len otázkou času, kedy páchateľov zadržia.

Priznal sa sám, nemá ešte trestaný

"Jeden z páchateľov niekoľko hodín po krádeži prišiel na políciu a sám sa priznal k činu," dodáva Antalová. Zlodej otvoril policajtom aj auto, v ktorom prišli kradnúť. Bolo v ňom náradie, pomocou ktorého sa dostali dnu.

Podľa našich informácií kradli traja. Muž, ktorý sa prišiel priznať, vzal vinu na seba. Vraj preto, že na rozdiel od svojich komplicov nebol ešte súdne trestaný.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy