Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mladík (27) korčuliarku zatiahol do priekopy a chcel znásilniť
Zdielať na

Mladík (27) korčuliarku zatiahol do priekopy a chcel znásilniť

BANSKÁ BYSTRICA / Žena z Banskej Bystrice mala obrovské šťastie. Počas korčuľovania ju na ceste neznámy muž stiahol do priekopy. Začal ju sexuálne obťažovať, no k znásilneniu našťastie nedošlo. Aj napriek tomu bude mať zrejme mladá žena z korčuľovania obrovskú psychickú traumu.

Útočník bol tiež na korčuliach

Incident sa odohral podvečer na ceste medzi obcami Hronsek a Veľká Lúka. Banskobystričanka bola na kolieskových korčuliach. Cudzí muž ju zrazu zatiahol do priekopy. Údajne išlo tiež o korčuliara, ten však namiesto športu mal úplne iné úmysly. Mladú ženu chcel znásilniť. Tej sa však zo zovretia násilníka podarilo našťastie utiecť a zavolať pomoc.

"Vzhľadom na citlivosť prípadu, nebudeme poskytovať bližšie informácie," povedala Petra Vašková, hovorkyňa polície Banská Bystrica.

Násilníka už chytili

Polícia muž chytila, podľa našich informácií ide o 27–ročného mladíka z blízkej obce. Vyšetrovateľ ho už obvinil so sexuálneho násilia, ak mu vinu dokážu, za svoje zvrhlé chúťky môže pykať 5 až 10 rokov. "Sudca schválil návrh na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. V súčastnosti je už páchateľ väzobne stíhaný," dodala Petra Vašková.

Mladej žene však zrejme ostane trauma na celý život. Táto lokalita je obľúbená korčuliarmi zo širokého okolia, aj podvečer sme tu stretli niekoľko korčuliarok. "Nie nebojím sa, človek sa nad tým nemôže zamýšľať. Ja nechodím sama, preto sa nebojím. Chcela som chodiť aj sama na korčule, ale už asi nebudem," povedali nám prechádzajúce korčuliarky.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy