Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Športom pomáhali chorej Evelínke (3). Potrebuje peniaze na liečbu
Zdielať na

Športom pomáhali chorej Evelínke (3). Potrebuje peniaze na liečbu

KRUŠOVCE / Tváre našej televízie dostali včera zabrať. Zatiaľ čo si väčšina ľudí užívala tropické dni na kúpaliskách, oni sa potili na futbalovom ihrisku v Krušovciach. Chceli pomôcť trojročnej Evelínke, ktorá trpí mozgovou obrnou a potrebuje peniaze na liečbu. Vďaka turnaju osobností a peňazí ktoré sa počas neho vyzbierali možno už čoskoro začne chodiť.

Sauna na trávniku nebrala chuť do hry

Napriek tropickej horúčave vybehol náš tím na trávnik, aby predviedol svoje futbalové umenie. Teplomer ukazoval 37 stupňov Celzia, napriek tomu sme boli rozhodnutí dať zo seba na ihrisku maximum. Hneď pred začiatkom sme však prišli o jedného z kľúčových hráčov. "Vybehol som na trávnik a niečo mi prasklo v nohe. Dám sa dokopy a na druhý zápas pôjdem hrať. Nemôžem ich nechať v štichu," povedal náš kolega Milan Dančo.

Jojkársky tím si zmeral sily s hráčmi ktorí majú v nohách stovky ligových zápasov. Napriek tomu sme bojovali. "Majú trošku lepšiu kondičku ako my, ale dobehneme to. Hráme spolu prvý krát v živote, takže podľa toho to aj tak vyzerá," komentoval priebeh turnaja moderátor Televízie JOJ Ján Mečiar.

Niektorí si to prišli hlavne skúsiť

"Musím sa priznať, že toto je môj prvý futbalový zápas. Ja som bol to typické dieťa oslobodené od telesnej výchovy. Ale povedal som si, že na staré kolená treba začať," dodal moderátor Pavol Michalka. Prvý krát v živote si futbal zahrala aj Paľova manželka Mirka. Tá strelila dokonca aj gól. "Vynikajúci pocit, úžasný, super. Mám vynikajúceho školiteľa," neskrývala nadšenie Mirka Michalková.

Zabaviť sa, ale hlavne pomôcť

"Nejde o to, či vyhráme alebo prehráme, ale ide o to, aby sa vyzbierali peniažky pre dobrú vec," myslí si Peter Dzurilla, ktorý sa odhodlal nastúpiť na turnaj ako brankár.

Do Krušoviec neprišiel tím našej televízie iba hrať futbal, ale predovšetkým pomôcť trojročnej Evelínke. Tá trpí mozgovou obrnou a súrne potrebuje peniaze na liečbu. "Každé to euro Evelínke pomôže a dúfam, že tie prvé krôčiky pôjde sama," dúfa mama Evelínky, Lívia Blinová.

Budeme bojovať aj na budúce

"Som šťastný, že sa podarilo pomôcť, ľudí je tu veľa, všetko je tu super," zhodnotil turnaj jeho organizátor Miloš Matušik. Na liečbu malej Evelínky sa vyzbieralo viac ako 1300 eur. Náš tím skončil na treťom mieste a z charitatívnymi akciami ani zďaleka nekončí. "Ak nás niekto pozve, my pokojne prídeme rozbiť tamojšie mužstvo na mraky... aspoň sa o to budeme snažiť," neskrýval odhodlanie Jano Mečiar.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy