Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nehybné telo v rieke Hron. Muža pred utopením bodli nožom
Zdielať na

Nehybné telo v rieke Hron. Muža pred utopením bodli nožom

ČATA / Želiezovskí hasiči, v spolupráci so špeciálnou záchrannou kynologickou službou z Nýroviec, popoludní vytiahli z Hrona pri Čate nebožtíka. Až keď telo dostali na súš, zistili, že muž sa neutopil, ale zrejme ho niekto pichol nožom. Ak spoznáte mužove tetovanie, kontaktujte políciu, pretože totožnosť utopeného nie je známa. Ešte upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Telo v rieke našli vodáci

Nehybné telo zakliesnené do konárov v rieke Hron si okolo poludnia všimli vodáci, ktorí sa práve tadiaľto plavili. Keďže pri strmých brehoch nevedeli zastaviť, na mŕtve telo upozornili ženu, ktorá sa prechádzala na brehu. Tá potom volala hasičov a policajtov.

"Nebožtík sa nachádzal v silnom prúde a hlbokej vode. Špeciálna kynologická služba nám zapožičala svoj čln, našim sa k telu dostať nepodarilo," povedal veliteľ zásahu Peter Kiss.

Muž bol bodnutý

"Museli sme použiť gumený čln bez motora, nakoľko je tu plytké koryto rieky. Bola tam strašná špina, nános rôznych driev, ktoré nám komplikovali prácu," dodal Alexander Berek, zo špeciálnej záchrannej kynologickej služby.

Šok prišiel až po tom, keď telo nebohého muža, oblečeného len v svetlých bermudách, vytiahli na breh. Napriek tomu, že bol zrejme vo vode niekoľko dní, zranenie na tele jednoznačne vyvrátilo predpoklad, že by šlo o nešťastnú náhodu.

Viac ukáže až súdna pitva

"Ide o mŕtvolu muža, ktorá evidentne vykazuje pichnutie nožom, je tam bodná rana. Mohla by byť smrteľná. Nastáva tiež otázka, ako sa dostal k vode, respektíve do vody," upresnil nález lekár MUDr. Juraj Orság.

To či je rana na hrudi približne 30 až 40 ročného muža, s tetovaním na pravom ramene, dôsledkom predchádzajúcej bitky zatiaľ nevedno, avšak odvlečením nevládneho tela do rieky chcel zrejme niekto zahladiť stopy. "Na určenie presnej príčiny smrti vyšetrovateľ nariadil vykonať súdnu pitvu," poskytla vyjadrenie hovorkyňa polície Nitra, Božena Bruchterová. Totožnosť nebožtíka vytiahnutého z Hrona, ako aj príčina smrti budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

policia

Súvisiace články

Najčítanejšie správy