Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dievčatká sa topili, rodičia boli 15 metrov od bazéna. V bufete!
Zdielať na

Dievčatká sa topili, rodičia boli 15 metrov od bazéna. V bufete!

Z letnej dovolenky sa stala obrovská tragédia. V seneckom aquaparku sa totiž utopili dve dievčatká. Sestry Maryam a Asma sa hrali v bazéniku s vodou po kolená, keď sa zrazu prepadli do hlbšej vody. Nepomohol plavčík ani privolaní záchranári. Rodičia sa pritom nachádzali len 15 metrov od bazéna v bufete, píše denník Nový čas...

120 cm hlboká voda

Letná dovolenka v Piešťanoch mala pre rodinku z Kuvajtu trvať dva týždne. V utorok sa však vybrali na výlet do seneckého aquaparku. Podvečer im však zmenil celý život. 3-ročné a 6-ročné dievčatká sa totiž utopili.

"Asma a Maryam sa čľapkali v bazéne, vo vode po kolená. Cez zábranu prešli alebo prepadli do hlbšieho bazéna, v ktorom bolo 120 cm vody, obidve pravdepodobne nevedeli plávať," píše denník Nový čas. "Smutnou skutočnosťou je, že že staršie z oboch detí meralo 119 cm..."

Rodičia len 15 metrov od bazéna

Podľa denníka je tragédia o to horšia, že rodičia sedeli v miestnom bufete, ktorý sa nachádza len 15 metrov od bazéna. A je z neho tiež priamy výhľad. Ešte bližšie sa pritom nachádza aj stanovište plavčíka. Nie je známe, či bol v čase tragédie na mieste.

Po tragédii sa snažili dievčatkám pomôcť plavčíci aj záchranári. márne. Podľa slov anglického turistu v areáli pristál aj vrtuľník. Záchranári museli napokon zasahovať ešte raz, a to v prípade plavčíka, ktorý na mieste skolaboval.

Aquapark prítomnosť plavčíka nekomentoval

"Spoločnosť Aquathermal Senec vyjadruje hlbokú sústrasť a ľútosť celej rodine," napísala v stanovisku spoločnosť. Ide pritom za osem rokov o prvú tragédiu v aquaparku. Spoločnosť však nekomentovala, za aký dlhý čas sa k deťom plavčík vôbec dostal. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy