Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tragédia v aquaparku v Senci. Utopili sa tam deti (†3,†6)
Zdielať na

Tragédia v aquaparku v Senci. Utopili sa tam deti (†3,†6)

Obrovská tragédia sa odohrala v utorok podvečer v Senci. V miestnom aquaparku sa utopili dve malé dievčatká. Jedno malo šesť, druhé tri roky. Pokúšali sa ich oživiť plavčíci aj privolaní záchranári. Ale neúspešne.

K tragédii došlo krátko pred siedmou hodinou večer. Vo vonkajšom bazéne sa utopili dve dievčatká z Kuvajtu, ktoré tam podľa našich informácií trávili dovolenku s rodičmi. Podľa nepotvrdených informácií sa mali deti naháňať okolo bazénu, až do neho spadli. "Spoločnosť Aquathermal Senec vyjadruje hlbokú sústrasť a ľútosť celej rodine," píše sa v stanovisku spoločnosti.

Pomáhali aj plavčíkovi

Za osem rokov je to prvý raz, čo sa niečo podobné v aquaparku stalo. Za ako dlho našiel plavčík deti, ale vedenie nekomentovalo. "Posádka rýchlej zdravotnej pomoci dorazila na misto 6 minú potom, ako nám to
oznámili. Pokračovala v oživovaní, ktoré pred tým začal plavčík, žiaľ neúspešne,"
informoval Boris Chmel zo záchrannej služby.

Nakoniec museli záchranári ošetriť aj plavčíka. "Po neúspešnom zachraňovaní maloletých, museli pomáhať aj plavčíkovi, ktorý skolaboval," dodal Chmel.

Nepodarilo sa im pomôcť

Deti sa pokúšali najskôr oživiť prítomní plavčíci a následne aj záchranári. Ich snaha však bola márna. Podľa slov anglického turistu, ktorý sa v inkriminovanej chvíli nachádzal v aquaparku, v areáli pristál aj vrtuľník.

Návštevníci, ktorí aquapark opúšťali ešte asi tri hodiny po tragédii vedeli len to, že musia areál opustiť najneskôr o deviatej hodine. Podľa jednej z návštevníčok personál uviedol, že musia odísť pre technické príčiny.

Trestné stíhanie

Prípadom sa zaoberá už aj polícia. "Polícia v Senci vyšetruje okolnosti úmrtia dvoch maloletých osôb, v tomto prípade išlo o dievčatá z Kuvajtu. Bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," uviedol policajný hovorca František Peczár.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy