Skoro jasno
21°
Bratislava
Na strednom Slovensku sa utopili dve ženy
Zdielať na

Na strednom Slovensku sa utopili dve ženy

Letné tragédie pokračujú. V Bátovciach a v Banskej Štiavnici sa v sobotu utopili dve ženy. Obe sa išli okúpať do miestnych jazier. Ich nevládne telá objavili rybári.

60-ročná Mária zrejme chcela zmierniť neznesiteľné horúčavy a prišla sa okúpať na rybník v Bátovciach. Ako poslední ju pri jazere videli dvaja rybári. Keď sa spolu rozprávali ešte netušili, aká tragédia sa o pár minút na jazere odohrá. "Chytali sme ryby a išla okolo nás," hovorí Marek.

Tragédia v Banskej Štiavnici

Tragicky sa skončil aj výlet 56-ročnej ženy z Banskej Štiavnice. Utopila sa v jednom zo štiavnických tajchov. Telo na mieste prezrel súdny lekár. Podľa našich informácií všetko nasvedčuje tomu,  že sa žena pošmykla, udrela si hlavu a potom sa utopila. "Začali sme ... nariadená pitva," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Jana Vrbická.

Odborníci upozorňujú na to, že kúpanie počas horúcich dní netreba podceňovať. Výlet môže ľahko skončiť tragédiou. Do jazera treba vchádzať pomaly a postupne telo pripraviť na teplotu vody. "sitahnute cievy..." hovorí Zuzana Stanová, zdravotníčka Červeného Kríža.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy