Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dunaj vyplavil telíčko aj mladšieho Nikolaja (†6)
Zdielať na

Dunaj vyplavil telíčko aj mladšieho Nikolaja (†6)

BAKA / Dunaj už vyplavil aj druhé telíčko utopených bratov. 6-ročného Nikolaja našli po necelom dni a to asi jeden a pol kilometra od svojho staršieho bračeka Alexeja. Zdrvení rodičia sa so svojimi milovanými synmi budú môcť aspoň dôstojne rozlúčiť.

Deväťročnéhoročného Alexeja, staršieho z malých bračekov, ktorý sa utopili pred desiatimi dňami pri obci Šulany, vytiahli z chladných vôd Dunaja v sobotu krátko po 9 hodine ráno. Nehybné telíčko plávalo na hladine neďaleko brehu pri obci Baka. Jeho, o 3 roky, mladšieho bračeka našli v nedeľu v ranných hodinách.

Plávajúce telo v rozbúrenej hladine videl zamestnanec strážnej služby vodného diela a privolal policajtov a záchranárov. "Druhé telíčko sme našli v nedeľu ráno na základe oznámenia zhruba 250 až 300 metrov pred plavebnými komorami vodného diela v toku rieky," vraví záchranár KCZS Gabčíkovo Ján Culka. Aj Nikolaja prišiel stotožniť jeho utrápený otec.

Mladšieho z bratov našli neskôr

Bračekovia sa stratili začiatkom minulého týždňa podvečer a to len 500 metrov od domu, kde rodina býva. Keď sa chlapci do večera nevrátili domov, matka ich išla hľadať. Neskôr sa k nej pridali policajti, záchranári, susedia a aj otec, ktorý prišiel z práce. Pri vstupe ku kanálu Dunaja našla bicykel a tričko, ktoré okamžite spoznala.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy