Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Partnerské konflikty, ktoré môžu zmeniť dovolenku na nočnú moru
Zdielať na

Partnerské konflikty, ktoré môžu zmeniť dovolenku na nočnú moru

BRATISLAVA / Dovolenka. Toto slovo by malo evokovať pohodu, pokoj či načerpanie nových síl. Nie vždy však táto definícia platí. Mnoho párov sa domov vracia neodpočinutých, unavených a najmä pohádaných.

Nie ste na seba navyknutí? Bude to peklo

Jeden z najčastejších dôvodov celej rady problémov je, že partneri na seba nie sú navyknutí. Pred dovolenkou spolu netrávia toľko času a keď zrazu majú byť spolu 24 hodín denne, sú nervózni a ľahko vybuchujú. Podľa výskumov psychológov ide o prirodzenú reakciu. Píše portál novinky.cz.

Všetko môže ešte zhoršiť aj to, ak majú partneri medzi sebou nevyriešené spory. Šance na hádky a stres sa tak znásobí. Ďalším problémom môže byť práca. Jedinci nemusia byť workoholici, len sa jednoducho nevedia odpútať od problémov v práci. Zvlášť, keď pred odjazdom nestihol všetko, čo potrebovali.

Radšej trávte dovolenku oddelene

Nepríjemnosť vznikne aj s ľuďmi, ktorí si pripadajú byť nepostrádateľní a aj na dovolenke neustále všetko organizujú. Podľa psychológov je najlepšie týchto ľudí zamestnať zorganizovaním nejakého večerného alebo denného programu.

Ak sú partneri natoľko rozdielni, majú odlišné povahy, potom je lepšie, ak pôjdu na dovolenku každý zvlášť. Iba tak prejdú neustálym dohadom a hádkam a po dovolenke sa obaja vrátia spokojní a plní zážitkov.

Nedá sa však kategoricky povedať, že by manželia mali tráviť dovolenky výhradne oddelene. Skôr by sa mali naučiť nájsť určitý kompromis, napríklad časť dovolenky tráviť s partnerom a časť bez neho.

Ak sa predsa len rozhodnete tráviť dovolenku oddelene, je možné, že budete musieť odolávať krásnym opáleným telám opačného pohlavia. Ktorý národ má najlepších milencov? Pozrite si reportáž redaktora Viliama Šušku.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy