Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dobeš a Šperka sú doma. Lúčia sa s nimi stovky ľudí
Zdielať na

Dobeš a Šperka sú doma. Lúčia sa s nimi stovky ľudí

POPRAD/UHROVEC / V sobotu krátko po siedmej ráno pristál vrtuľník rezortu vnútra na popradskom letisku. Tu vyložili telo zavraždeného horolezca Ujca - Petra Šperku. Na letisku ho čakali dcéra s priateľkou. Aj Uhrovec privítal zosnulého Antona Dobeša, rozhlas oznámil jeho príchod tak, ako sa patrí. Rozlúčiť sa s ním prišli stovky ľudí...

Ticho vo vrtuľníku

"Prešlo to mlčaním... Celý ten let. Môžem povedať za seba, v podstate až keď priletel vládny špeciál, až vtedy to na mňa celé doľahlo. Že to bude asi fakt pravda," komentoval pohnuto minúty, kedy telá Talibancami zavraždených Slovákov prekročili hranice domoviny záchranár z Vysokých Tatier Igor Trgiňa. Zo zlého sna sa tak stala skutočnosť, no Ujec predsa len konečne dorazil domov...

Oznam v Uhrovci

"Vážení občania. S hlbokým smútkom si vám dovoľujeme oznámiť, že dnes ráno boli privezené pozostatky nášho občana, Antona Dobeša do obce Uhrovec," znelo aj v uhrovskom rozhlase po privezení tela z Bánoviec nad Bebravou, kam ho priviezol ten istý vrtuľník.

Odišiel z dediny kus života...

Pokloniť sa pamiatke Dobeša prišli na obecný úrad stovky ľudí. "Mne zachraňoval muža a jemu tam nemal kto pomôcť..." "Keby sa to stalo pri lezeckom výkone, alebo výkone na horách, tak to berieme... Ale takto, takýmto beštiálnym spôsobom. To sa pochopiť nedá." "S Tonkom Dobešom odišiel kus života z tejto dediny." Tak zneli komentáre jeho priateľov a známych.

Obaja muži, horolezci celou dušou mali ešte množstvo snov a plánov pokoriť ďalšie hory sveta. Tie im však zobrali vrahovia z Pakistanu. Terorizmus sa tak podľa našich ministrov a premiéra dotkol Slovenska na najcitlivejších miestach.

Téme sa venuje  reportér Jožo Kubáni. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy