Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Japonský princ navštívil ZOO. Zaujali ho zubry
Zdielať na

Japonský princ navštívil ZOO. Zaujali ho zubry

BRATISLAVA / Japonský cisársky princ Fumihito a princezná Kiko Akišino si chceli v Bratislave pozrieť zubry. Napriek tomu, že tieto huňaté sympatické ohavy na vzácnu návštevu chovatelia cvičili, vyskytlo sa malé faux paux. Jeden slovenský zubor vyplazil japonskej cisárskej výsosti jazyk.

Početné fotografie nesmeli chýbať

Japonský pár sprevádzali dve policajné motorky, ďalších deväť áut a miesto strážili aj ochrankári. Príprava na jeho návštevu zahŕňala aj výcvik zubrov. A práve tieto zvieratá si šiel do Bratislavy obzrieť. Svojho chovateľa počúvali na slovo.

Nachystané boli aj jablká a mrkvy v prípade, že by princ chcel nakŕmiť niektorého zo zubrov. Ani on však nezaprel povesť turistov z Ázie a prvé, čo urobil bolo, že vytiahol telefón a tieto sympatické zvieratá si začal so zanietením fotografovať.

Zubry si pochutnávali na mrkvách

Ani jemu, podobne ako ostatným ázijským turistom, jedna fotka rozhodne nestačila. Keď už bolo fotografií dostatok, smelo sa načiahol pre mrkvu a zubrovi ju cez plot podal rovno do úst. Samozrejme, fotka nesmela chýbať.

Pýtate sa, prečo si princ a princezná vybrali spomedzi všetkých zvierat v bratislavskej ZOO práve zubry? Chceli vidieť, ako vyzerajú zvieratá voľne žijúce v prírode na Slovensku. "Majú vlastnosti kamzíka, antilopy, jeleňa a kravy alebo bizóna," hovorí chovateľ zvierat Pter Seleštianský.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy