Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vodiči v ohrození. Po ceste behal zatúlaný pes
Zdielať na

Vodiči v ohrození. Po ceste behal zatúlaný pes

NITRA / Vodičov na rýchlostnej ceste pri Nitre ohrozoval pes. Zviera pobehovalo medzi autami a špecialisti z útulku sa ho snažili odchytiť. Napokon sa im to podarilo až po štyroch dňoch. Kríženca sa takýmto spôsobom zrejme zbavil majiteľ.

Vznikali nebezpečné situácie

Psíka, ktorý zmätene behal hore dole v úseku diaľnice. Všimli si ho okoloidúci vodiči a zavolali pomoc. Podľa vodičov, zviera im aj skrížilo cestu. Hrozilo, že ho niekto zrazí, alebo spôsobí dopravnú nehodu. Pes prebiehal z jednej strany na druhú. "Vznikali tam rôzne nebezpečné situácie," povedal František Kubíček, zástupca Útulku zvierat Nitra.

Špecialisti z útulku chceli asi 2-ročného kríženca vlčiaka odchytiť. Pomáhali im aj správcovia diaľnice. Nebolo to však jednoduché. "Akonáhle zastavilo auto a vystúpil z neho človek zbesilo začal utekať preč," dodáva Kubíček.

Sučka sa vracala stále na to isté miesto

Sučka bola tak vystrašená, že aj napriek viacerým pokusom sa ju nepodarilo odchytiť. Umiestnili sem preto špeciálnu klietku. "Stále sa vracal na to isté miesto, kde ho ten majiteľ takýmto spôsobom zanechal," hovorí zástupca útulku v Nitre.

Klietku s potravou preto dali na miesto, kde sa psík zdržiaval najčastejšie.  Bolo jasné, že sa tam vráti a bude čakať na svojho pána. V tomto prípade zbytočne. Momentálne je sučka v karanténe a potom jej budú hľadať nový domov.

V poslednej dobe sa však množia prípady vyhodených psov práve na diaľnici. "Aby tí ľudia si uvedomili, že to nie je jednoduché zviera odchytiť na tej diaľnici a je to nebezpečné pre iných vodičov," hovorí Kubíček.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy