Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chaos na diaľnici. Spôsobili ho zatúlaní psi
Zdielať na

Chaos na diaľnici. Spôsobili ho zatúlaní psi

NITRA / V okolí Nitry niekto pravdepodobne vyhodil na cestu dvoch psov. Vystrašené zvieratá sa dostali až na diaľnicu a tam prebiehali pomedzi autá. Psíkom pomáhali diaľniční policajti aj so zástupcami útulku zvierat.

Dvoch, asi ročných krížencov si najskôr všimla okoloidúca pani v blízkosti dediny Hosťová. Zvieratá vraj videla na rovnakom mieste minimálne dva dni. "Zrejme  čakali na majiteľa, ktorý ich tam nezodpovedne vyhodil," hovorí František Kubíček, zástupca útulku zvierat v Nitre.

Policajti museli zastaviť premávku 

O niekoľko hodín neskôr sa vystrašené psy dostali na diaľnicu. Tam behali pomedzi autá. "Vážne ohrozovali premávku, takže vodičom, ale a aj im išlo o život," tvrdí František Kubíček. Diaľniční policajti okamžite upozornili útulok. Psov chceli čo najrýchlejšie dostať do bezpečia. Pri tom, ako sa ich snažili odchytiť museli zastaviť aj premávku.  "Najskôr boli plachí, ale potom sa nám ich podarilo dostať do miesta, kde sme ich odchytili," konštatuje František Kubíček, zástupca útulku zvierat v Nitre.

Bývalého majiteľa zrejme svedomie nehryzie

Obaja psy sú momentálne v karanténe, potom im ľudia z útulku budú hľadať nový domov.  "Podľa vzrastu to vyzerá tak, že sú to súrodenci," dodáva František Kubíček. Majiteľ sa zvierat zbavil naozaj krutým spôsobom. Nejde však o prvý takýto prípad. Napríklad v auguste minulého roka skončil na diaľnici iný psík a aj on nebezpečne ohrozoval vodičov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy