Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dôchodca (69) autom narazil do stĺpa, v dychu mal 1,5 promile
Zdielať na

Dôchodca (69) autom narazil do stĺpa, v dychu mal 1,5 promile

KOŠICE / 69-ročného dôchodcu z Košíc od alkoholu neodradilo ani extrémne horúce počasie. Dokonca si neváhal opitý sadnúť za volant. Podgurážený muž však jazdu nezvládol a havaroval. Na aute spôsobil škodu za 500 eur a hrozí mu ročné väzenie.

Auto sa vznietilo

Starší vodič narazil do stĺpa verejného osvetlenia, auto sa následne vznietilo. Našťastie ho ešte pred príchodom hasičov uhasili náhodní okoloidúci. 69 ročný vodič išiel po Myslavskej ulici smerom na Moskovskú, na križovatke nezvládol zákrutu a s autom zišiel na deliaci ostrovček, kde narazil do stĺpa. V dôsledku nárazu začala horieť predná časť Felície. Vodič našťastie stihol z auta vyjsť. Plamene uhasili ešte pred príchodom hasičov.

Za nehodu mu hrozí väzenie

Dôchodca sa zranil len ľahko, na mieste ho ošetrili záchranári. Ako sa však neskôr ukázalo, vodič šoféroval poriadne podgurážený. Policajti mu v dychu namerali takmer 1 a pol promile alkoholu. Vyšetrovateľ už voči dôchodcovi začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo si môže rok posedieť vo väzení.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy