Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Na chlapca (6) spadli vidly. Zasahovať musel vrtuľník
Zdielať na

Na chlapca (6) spadli vidly. Zasahovať musel vrtuľník

SPIŠSKÁ STARÁ VES / Včera popoludní takmer prišiel o život 6-ročný chlapček. Pomáhal so zberom sena, nešťastne spadol a vzápätí na neho spadli vidly. Leteckí záchranári ho previezli do Košíc.

Pomáhal rodičom pri zbere sena

Včera popoludní zasahovali leteckí záchranári na futbalovom štadióne v Spišskej Starej Vsi, aby pomohli iba 6 ročnému chlapčekovi. Ten podľa našich informácií pomáhal rodičom pri zbere sena, údajne sa zošmykol z kopy a následne ho zasiahli padajúce vidly. "Ktoré mu spravili bodné poranenia hrudníka a dutiny brušnej," upresnil Marek Rigda, lekár z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. 

Koordinácia záchranných zložiek bola vynikajúca, najprv pomohli dieťaťu záchranári Rýchlej zdravotnej pomoci, no medzi tým už vyzvali na pomoc aj leteckých záchranárov. Chlapček bol vďaka tomu ošetrený v krátkom čase po nehode, sanitka ho priviezla k vrtuľníku. "Tak nenastala žiadna časová strata," dodal Marek Rigda.

Okolnosti nehody vyšetruje polícia

Chlapček bol pri vedomí a rany sa nezdali byť hlboké, no pri takýchto poraneniach netreba nič podceniť. "Nikdy neviete odhadnúť skutočnú hĺbku poranenia a preto aj keď máte malú ranku, stále je veľmi dôležité myslieť na to, že to môže byť hlboké bodné poranenie, ktoré po čase môže skončiť veľmi zle," upozornil záchranár.

Chlapčekova mama záchranárom veľmi pomáhala a dieťa bolo pri nej mimoriadne pokojné a tak ju výnimočne so synčekom vzali na palubu vrtuľníka. Potom leteli na Kliniku úrazovej chirurgie do Košíc.

Aj keď šlo pravdepodobne o nešťastnú náhodu, prípadom sa zaoberá aj polícia. "Udalosť vyšetrujú policajti z Obvodného oddelenia v Spišskej Starej Vsi ako trestný čin ublíženia na zdraví," poskytoval vyjadrenie hovorca Policajného zboru v Prešove.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

VZZS ATE POPRAD

Súvisiace články

Najčítanejšie správy