Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Opití rodičia sa zabávali, ich dcérka (†1) zomierala
Zdielať na

Opití rodičia sa zabávali, ich dcérka (†1) zomierala

ZAKOPANÉ / Kým rodičia pili, ich dieťa umieralo – asi takto by sa dala zhrnúť tragédia, ktorá sa stala v poľskom Zakopanom. Iba jednoročné dievčatko zomrelo počas spánku. Rodičia si to všimli až ráno - boli totiž na mol opití...

Zabávali si a pili

Rodičia malej Viktórie sa podľa polície ráno zobudili a zistili, že ich dieťa je mŕtve. Zavolali tak lekára. Ten si však všimol, že obaja rodičia sa správajú zvláštne. Ohlásil to preto miestnej polícii, ktorá na miesto okamžite dorazila a rodičov podrobili dychovej skúške.

Len teraz ráno im obom namerali viac ako dve promile alkoholu v krvi! "Vzhľadom na to, že obaja rodičia boli opití, boli zadržaní, prokurátor ich už obvinil," informoval hovorca polície v Zakopanom Kazimer Pietruch. Vykonaná pitva vylúčila cudzie zavinenie.

Oboch rodičov zatkli

Obom rodičom však hrozí 5-ročný trest za zanedbanie starostlivosti o dieťa s následkom smrti. Keby neboli podľa polície opití, pravdepodobne by na svoju dcéru zareagovali skôr a dieťaťu by sa dalo pomôcť.

Už druhý prípad za týždeň

Ide pritom už o druhý takýto prípad v priebehu uplynulého týždňa. V pondelok sa v poľskom Lusczanow udusilo 10-mesačné bábätko - rovnako v čase, keď obaja rodičia boli opití. Na vine môže byť aj syndróm náhleho úmrtia.

"Je to vlastne úmrtie, kedy dieťatko zomrie bez zjavnej príčiny. Predpokladá sa, že ide zrejme o dosiaľ nepoznané metabolické ochorenie," potvrdila aj detská lekárka Darina Almanová.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy