Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž s obrovskou rukou tvrdí: Pomôže mi len amputácia
Zdielať na

Muž s obrovskou rukou tvrdí: Pomôže mi len amputácia

KOŠICE / Muž s veľkou rukou nemieni ustúpiť. Napriek tomu, že mu lekári ponúkajú pomoc, on trvá na svojom a ohavnú ruku si chce amputovať.

Pán Ladislav si chce ruku odrezať

Stav pána Ladislava sa zhoršil až tak, že sa v veľkou rukou hanbí vyjsť na ulicu. Preto trvá na amputácii. Prešiel vyšetreniami, absolvoval krátku liečbu, no do nemocnice chodiť prestal. Lekárov nemá veľmi v láske.

"Jeho stav vyžadoval dlhodobú liečbu, ktorú sme započali, ale pacient v nej nepokračuje ďalej," hovorí primár dermatovenerológie MUDr. Tomáš Kampe. "Ešte horšie teraz vyzerá tá ruka, ako predtým," tvrdá na svojom pán Ladislav. A primár dodáva: "V priebehu troch dní, kedy bol pacient u nás ošetrovaný, sa ten klinický nález postupne začal zlepšovať."

Pravdou je, že ruka pána Ladislava vyzerá horšie ako pred mesiacom. Pánu Ladislavovi chýba trpezlivosť. "Samozrejme, neliečený stav a pridružené komplikácie budú mať výrazný vplyv na pacientovu kvalitu života," dodáva ďalej primár.

"Rozmýšľal som aj na tým, že zapnem cirkulárku, odrežem si ruku a zavolám záchranárov," hovorí Ladislav. Podľa odborníčky zmýšľa tak ako pán Ladislav veľmi veľa ľudí.

Ruka sa dá vyliečiť, myslia si odborníci

"Tento muž si myslí, že keby tú ruku nemal, mal si svätý pokoj. Ale to nie je pravda - musel by si zvyknúť na protézu. Na to, že tá končatina mu chýba, že v nej má fantómové bolesti," myslí si psychiatrička MUDr. Danica Caisová.

Nad konaním pána Ladislava krútia hlavami všetci odborníci. Podľa nich by si mohol ruku vyliečiť a žiť tak, ako každý zdravý človek. O čo mu teda ide? O invalidný dôchodok? Takto by si mohol prilepšiť vo svojej finančnej situácii.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy