Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Luxus pre rodičov. Lahôdky im pripravili deti
Zdielať na

Luxus pre rodičov. Lahôdky im pripravili deti

BRATISLAVA / Aj dnes je celkom bežné, že mamy doma vyvárajú svojim deťom, všetko, čo si zmyslia. Môže to však fungovať aj naopak. Deti varili a obsluhovali rodičov v luxusnom hoteli.

Rodičia ako hostia a troj-chodové menu. Takto pohostili svojich rodičov študenti piatich škôl - hotelových akadémií a stredných odborných učilíšť. Na úvod mušľa s jablkom a kaviárom, hľuzovková polievka s zelerom a potom kačacie prsia na portskom víne. Praktikanti to zobrali naozaj vážne.

Pre hotelierstvo treba vášeň

Ruch v kuchyni pripomínal nemocnicu alebo operačnú sálu. Všetko museli šliapať ako švajčiarske hodinky, aby hostia nečakali. "Hotelierstvo sa nedá robiť bez toho, aby ste nemali preň vášeň," myslí si Michal Bursík, riaditeľ PS hotela Kempinski.

No pri dnešnom školskom systéme študentom chýba najmä prax. "Žiakom chýba väčší priestor a väčšie množstvo praktického vzdelávania," dodáva Bursík. Vedenie hotela Kempinski to vzalo do vlastných rúk. Aby svojich praktikantov motivovali a ocenili, vymysleli túto, na Slovensku zatiaľ ojedinelú akciu.

Najlepší z najlepších

Variť pre rodičov, to už je iné. "Určite nejaká tréme je, ale je to v poriadku," hovorí jeden z kuchárov. Hostia si ale na jedle pochutili a taktiež si akciu, jedlo ale i obsluhu pochvaľovali. "Chválim študentov," hovorí jeden zo spokojných rodičov.

Okrem pochvaly zo strany rodičov, padali aj ocenenia odborné v podobe diplomov od generálneho riaditeľa a titul najlepšieho z najlepších. "Je to určite motivácia aj také poďakovanie na konci tej tvrdej práce, na koncu roku," hovorí ocenený študent Pavol Miglierini.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy