Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
875 dní! Martina Gajdárová nevie, kde sú jej deti
Zdielať na

875 dní! Martina Gajdárová nevie, kde sú jej deti

BRATISLAVA / Viete si predstaviť, že by ste čo i len pár dní netušili, čo je s vašimi deťmi? Nemohli by ste ich objať, pohladiť, pobozkať. Presne toto prežívajú mnohí rodičia, ktorí si dnes pripomínajú medzinárodný deň nezvestných detí. Martina Gajdarová svoje deti hľadá na vlastnú päsť.

Bol január 2011 a Martina Gajdárová sa poslednýkrát rozprávala so svojim synom. "Tati ja chcem vedieť adresy, aby som povedal mamine. Ja chcem, aby tu prišla," toto povedal vtedy 5-ročný syn martiny. Už vtedy upozorňovala úrady, že hrozí únos Dominiky a Martinka. "Bohužiaľ, všetci to brali ako nemožnú, nereálnu vec," hovorí Martina Gajdárová.

Avšak prišlo k najhoršiemu. Muž s deťmi zmizol. Písali sa blogy, články, vysielali sa reportáže. Martinu už pozná celé Slovensko. Výsledok? Žiadny. Už viac ako dva roky netuší, či jej nezvestné deti žijú. V auguste 2011 otec s deťmi ušiel do zahraničia. VIAC TU.

Je to 875 dní!

Medzičasom si našla nového partnera. Má 10-mesačné dieťa. Pomáha jej prežiť muky bez detí. Napriek tomu na nich myslí každú sekundu svojho života. "Človek musí bojovať a žiť, aby ...," hovorí so slzami v očiach Martina. 18. januára 2012 dostala Martina do schránky list s informáciu, že deti sú mŕtve. Tento anonym zaistila kriminálka. VIAC TU. 

"Po mužovi polícia pátra na základe medzinárodného zatýkacieho rozkazu ako po obvinenom. Po deťoch naďalej pátrame ako po nezvestných," uviedla policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Založila neziskovku na pomoc deťom

Martina Gajdárová založila neziskovku na pomoc deťom s podobným osudom. Oslovila aj linku detskej istoty. "Ponúkame naše číslo 116000, aby ktokoľvek vie podať akékoľvek informácie o týchto deťoch, aby zavolal anonymne," uviedla Gabriela Krupčíková z Linky detskej istoty.

Martina sa svojmu manželovi pomstiť nechce, nechce vrátiť úder ani úradom. V živote chce len jediné. "Aby sa deti našli," hovorí. Ako sama povedala, nikdy sa nevzdá. Preto už v najbližších dňoch zaplavia celé Slovensko fotky jej nezvestných detí. Tie rozposlala po všetkých mestách a obciach.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy