Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Posledná rozlúčka s bračekmi (†9, †6). Utopili sa v Dunaji
Zdielať na

Posledná rozlúčka s bračekmi (†9, †6). Utopili sa v Dunaji

BRATISLAVA / Určite si spomínate na veľkú tragédiu, ktorá sa udiala začiatkom mája v obci Horný Bár, časť Šuľany. Dvaja maloletí bratia odišli k Dunaju a už sa nevrátili. Pátranie po Alexovi a Nikolajovi bolo bezvýsledné. Až kým sa po pár dňoch nenaplnili najhoršie obavy. Bračekov v piatok pochovaliv bratislavskom Krematóriu.

Osudné vody Dunaja

Hlboký smútok vládne v rodine dvoch maloletých bračekov. Telíčka 9-ročného Alexa a 6-ročného Nikolaja predsa len vyplavili kruté vody Dunaja po niekoľkodňovom pátraní. Najhoršie obavy rodičov sa tak naplnili. Chlapcove životy ukončila nepochopiteľná tragédia zo začiatku mesiaca.

Bratia sa totiž hrali len 500 metrov od rodinného domu a z doposiaľ nezistených príčin odbehli k Dunaju. Pri vstupe ku kanálu ich mamička našla len bicykel a tričko. Predpokladá sa, že mladší z bratov spadol do Dunaja, starší sa ho pokúšal zachrániť. Keďže však ani jeden z nich nevedel plávať, obaja sa utopili.

Motorkári na poslednej rozlúčke

Až niekoľko dní po tejto tragédii Dunaj vydal telá oboch chlapcov. Zdrvení rodičia sa v piatok v bratislavskom Krematóriu lúčili s oboma svojimi synmi. Neželali si prítomnosť médií. Na pohreb dorazili aj kamaráti motorkári, ktorí oboch chlapcov dobre poznali a o tragédii informujú aj na svojej webovej stránke. Ich otec je totiž rovnako aktívny motorkár.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy