Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Vodič si zmýlil invalida s opilcom
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Vodič si zmýlil invalida s opilcom

KOŠICE / Incident sa odohral v autobuse mestskej hromadnej dopravy. Nepríjemnú situáciu spôsobil zamestnanec dopravného podniku, ktorý bol až príliš aktívny, no v nesprávnom prípade. Obeťou prehnanej dôslednosti vodiča sa stal muž s ťažkým postihnutím, ktorému to muž spoza volantu vôbec neuľahčil, no naopak, stal sa terčom krivého obvinenia a s choval sa k nemu ako k opilcovi. Vyriešiť to museli napokon policajti.

Nie je opitý, je postihnutý

Aj tento prípad dokazuje to, že nie stále platí náš zákazník, náš pán. Terčom osočovania sa stal cestujúci, pritom postihnutý a vodič autobusu ho chcel stoj, čo stoj dostať na políciu.

"Je to na výsmech ako si kopol do ťažko zdravotne postihnutej osoby," hovorí synovec postihnutého Jozef. Pán Jozef chcel so svojím postihnutým strýkom precestovať štyri zastávky, no vodič ich odmietol prepraviť a z autobusu ich vykázal. "Vodič povedal, že mňa prepraví, ale strýka nie, lebo je opitý. A ja som argumentoval, že nie je opitý," dodáva Jozef.

Stali sa rukojemníkmi

Keď mu Jozef situáciu vysvetlil a trval na tom, že v autobuse s chorým mužom zostanú, začali sa diať veci. Vraj sa stali rukojemníkmi. "Boli zatvorené dvere a dokiaľ nepríde polícia, tak nás nepustia," pokračuje Jozef.

"Podľa výpovede vodiča tam boli dvere celý čas dvere otvorené," hovorí zase riaditeľ dopravy DPMK a.s. Roman Danko. No a vodičovo presvedčenie o tom, že bol muž opitý a nie postihnutý, definitívne zmarila dychová skúška.
"Môžu to byť rúzne neurologické ochorenia, ktoré imitujú tú opitosť, môžu sa prejavovať ťažkou chôdzou, niekedy sa pacient nedokáže pohnúť," vysvetľuje internistka MUDr. Mária Grüllingová.

Snáď sa to už nezopakuje

"Niekedy ja naozaj ťažko určiť, či je alebo nie je pod vplyvom toho alkoholu," dodáva Danko. Správanie sa vodiča šokovalo aj vedenie dopravného podniku. Prípadom sa už zaoberajú, aby sa podobné situácie už nezopakovali. "Dúfam, že sa to už iným postihnutým osobám v Košiciach nestane," hovorí Jozef.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy