Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Podpálili auto pre vozíčkara. Pomôcť musia susedia
Zdielať na

Podpálili auto pre vozíčkara. Pomôcť musia susedia

KOŠICE / Kriminálne živly sa zrejme nezastavia pred ničím. V noci zo stredy na štvrtok totiž v Košiciach prišla o auto rodina s ťažko postihnutým dieťaťom. Pravdepodobne ich oň pripravil podpaľač. Pre matku 28-ročného vozičkára to znamená, že budú mať problém aj s návštevou lekára. Starší Fiat pre nich znamenal veľmi veľa. Teraz budú odkázaní na pomoc susedov, tiež postihnutých ľudí. Incident sa totiž odohral na ulici, kde sú špeciálne bezbariérové byty pre telesne hendikepovaných.

To urobí iba hyena

Pre rodinu invalidného mladíka je to hotová pohroma. Netušia, ako budú bez auta fungovať. V hlave im víri otázka, kto mohol byť taký zákerný, že auto podpáli invalidovi. "Len hyena, čo mám povedať, nerozumiem," povedala mama postihnutého Darina.

Šľahajúce pramene prebudili obyvateľov paneláku pre ťažko postihnutých presne o polnoci. Šancu na uhasenie nemal nikto. "Zhodou okolností sme pozerali film, videl som len záblesk," opisuje svedok. Vyľakaná rodina dúfala, že auto začalo horieť pre chybu elektroinštalácie. O úmyselnom podpálení pochybovali aj susedia, no šokujúcu informáciu dostali po príchode znalca požiaru.

Vzal im to najcennejšie

"Mohlo by sa jednať o úmyselné zapálenie," povedal Tomáš Berzetei, zisťovateľ príčin požiarov. Stopercentne to však potvrdia laboratórne testy. Je však isté, že ak to bol podpaľač, tak rodinu pripravil o to najcennejšie čím mohli chlapca prevážať k lekárovi a do školy. 

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy