Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ostáva jej už len smrť. Lekári vraj onkopacientku nesmú hospitalizovať!
Zdielať na

Ostáva jej už len smrť. Lekári vraj onkopacientku nesmú hospitalizovať!

BRATISLAVA / Jedinou nádejou pre smrteľne chorú ženu z Bratislavy je pomoc lekárov a zdravotníckeho personálu. Život jej síce nezachránia, ale môžu jej pomôcť aspoň zomrieť dôstojne a v oveľa menších bolestiach. Ale realita je, bohužiaľ, iná. Lekári ju vraj nesmú hospitalizovať!

Hospitalizáciu vraj nepotrebuje!

Hrozné! Sestra ženy a matka 25-ročného mladíka je v zlom stave. Dýcha len vďaka kanile, ktorú jej zaviedli do dýchacej trubice a ústami sa jej stali pero a papier. Jej stav sa dokonca pred niekoľkými týždňami zhoršil. Jej telo zaliala voda tak, že nedokázala otvoriť oči. Do nemocnice ju však prijať odmietali.

"Riaditeľ dal striktný zákaz, aby nejakú **** prijal. A že s výkričníkmi. Ani neviem, koľko ich tam bolo. Hlava jej stále viac a viac puchne," hovorí mladšia sestra. Nemocnicu so ženou vraj navštevovali aj trikrát denne! Odpoveď lekárov? Žiadnu hospitalizáciu nepotrebuje.

Pomohla iná lekárka

Rodina sa ale nevzdávala. Personál neustále prosili, aby sa chorej ženy ujal. Napokon sa dozvedeli o údajnom zákaze akejkoľvek hospitalizácie ich príbuznej. "Ja už som nevládala, tak som išla na ministerstvo zdravotníctva a tam mi doktorka dosť pomohla," komentuje sestra.

Ženu napokon konečne na oddelenie prijali. Údajne práve na podnet z najvyšších miest! Ministerstvo ale pravdivosť tohto príbehu tvrdo odmieta.

Ministerstvo pravdivosť príbehu odmieta

"Pacientka je už momentálne hospitalizovaná, pretože jej stav si tentoraz jej hospitalizáciu už vyžiadal. Nemocnica, ktorá by ju odmietla hospitalizovať, by musela byť okamžite zavretá, pretože žiadny riaditeľ nevie rozhodnúť len na základe toho, že niekoho prijať chce alebo nie," informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Čižmáriková.

"Ja keď raz ochoriem, ja nepôjdem žiadnemu lekárovi. Ja si kúpim zbraň a potom si strelím do hlavy, lebo toto zdravotníctvo ide dole vodou. Určite to chcú ututlať," myslí si sestra chorej ženy.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ilustračná foto

ISIFA

Súvisiace články