Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Neznámy darca kúpil invalidovi auto, staré mu podpálili
Zdielať na

Neznámy darca kúpil invalidovi auto, staré mu podpálili

Musel to byť naozaj bezcitný človek, ktorý rodinu pani Dariny pripravil o staršiu dodávku tak, že ju polial horľavinou a zapálil. Auto slúžilo najmä na prepravu jej ťažko postihnutého syna Vladka, ktorý je aj vo svojich 28 rokoch na úrovni 8 mesačného bábätka.

Predchádzajúce auto im podpálili

Bola to ohavnosť najhrubšieho zrna. Podpaľač nemihol ani okom a chudobná rodina s postihnutým chlapcom prišla aj o ten kus majetku, ktorý im umožnil dieťa voziť k lekárom. "Nemal som zvyšné peniaze na havarijnú poistku," opisoval bezprostredne po neštastí pán Gabriel, partner pani Dariny.

Ďalšie auto si už dovoliť nemohli, ale stal sa zázrak. Dnes pre nich prišlo auto a a odviezlo ich do predajne nových áut. Je to ako koniec peknej rozprávky, skromná rodina pani Dariny prišla rukou neznámeho podpaľača o auto, neprešiel ani deň a už majú dôvod na úsmev a to vďaka neznámemu darcovi. Svedčí to o tom, že na Slovensku sa ešte stále nájdu dobrí ľudia.

Darca chce ostať v anonymite

"Darca videl reportáž v televízii a osud tejto rodiny ho veľmi zaujal," povedal riaditeľ predajne áut Karol Šimko, z ktorej si Fejerčákovci nové auto odviezli. Namiesto zhoreného šrotu majú nové a lepšie auto, do ktorého sa vojde invalidný vozík.

"Celej rodine darcu želám, nech sú požehnaní a v živote nech sa im nič zlé nestane," poďakovala ešte raz úprimne pani Darina Fejerčáková.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa

Súvisiace články