Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž (53) sa zranil pri výbuchu suda s horľavinou
Zdielať na

Muž (53) sa zranil pri výbuchu suda s horľavinou

SVIDNÍK / 53-ročný muž sa zranil pri výbuchu suda s horľavinou, utrpel popáleniny na 40 percentách povrchu tela. Pomáhala mu košická posádka vrtuľníkových záchranárov a Rýchlej lekárskej pomoci zo Sniny.

Chcel využiť starý sud zo záhrady

Pán Igor chcel otvoriť sud, ktorý u neho stál niekoľko rokov na dvore. To že vybuchne by ho nenapadlo ani v najhoršom sne. Ani jeho manželka nevie, čo výbušné v sude vlastne bolo. Starý sud totiž nevyzeral zvláštne, roky stál na dvore bez povšimnutia. Muž sa teda rozhodol že ho použije na zber dažďovej vody.

"On najprv sud otvoril brúskou, možno keby to hodinu nechal tak, niečo by vyprchalo z toho," opisuje nešťastie manželka zraneného. Nasledovala obrovská explózia, ktorú počuli aj susedia.

Pre vážny stav, privolali vrtuľník

"Muž utrpel popáleniny druhého stupňa na 30 percentách povrchu tela. Mal popálený celý hrudník, brucho aj obe ruky," upresnila zdravotný stav zraneného Alena Lacyková-Krčová, hovorkyňa záchranárskej skupiny.

Vzhľadom na mužov vážny zdravotný stav záchranári kontaktovali kolegov z leteckej záchrannej služby. V prvom momente si miestni mysleli že v sude bola nafta alebo benzín, sud však nepáchne po žiadnych chemikáliách.

Muža po ošetrení previezli vrtuľníkom do Nemocnice Košice - Šaca. Vrtuľník k tomuto prípadu štartoval len pár minút po návrate z predchádzajúcej akcie v Margecanoch. Tam ich privolali k 24-ročnému mužovi, ktorý bol v šoku a mal silné bolesti na hrudi. Pacienta prevzali leteckí záchranári od Rýchlej zdravotnej pomoci Krompachy na miestnom ihrisku. Po ošetrení ho previezli do Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

isifa/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy