Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Výbuch trafostanice v Petržalke! Ľudí museli evakuovať
Zdielať na

Výbuch trafostanice v Petržalke! Ľudí museli evakuovať

BRATISLAVA / Približne päť hodín riešli bratislavskí hasiči následky výbuchu trafostanice na Kopčianskej ulici v Petržalke. Požiar vznikol v priemyselnom areáli a skratom cez vysokonapäťové vedenie prešiel do trafostanice, ktorá potom vybuchla.

"Následkom výbuchu začala horieť priľahlá drevená búda, osobné motorové vozidlo a porast v okolí trafostanice," uviedlo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru
v Bratislave.

"Naraz len veľká žiara celý komín bol osvietený. A potom len taká žeravá guľa dopadla tam do toho areálu, kde je trafo a do pol hodiny začalo všetko horieť," hovorí svedkyňa

10 osôb evakuovali

Obyvateľov policajti ihneď vyzvali, aby opustili svoje domovy a išli do bezpečia. Spočiatku sa nevedelo, kde vlasne požiar vypukol. Podľa hasičov sa oheň vznietil v šachte, v ktorej následne skratovali káble. Plamene sa potom po nosnej konštrukcii dostali až do trafostanice a tá explodovala. Požiar sa sa rozšíril aj na drevenú chalúpku a auto stojace pred ňou.  

Hasiči nasadili na lokalizáciu a likvidáciu požiaru penu a vodu. Na mieste udalosti ešte dopoludnia zasahovali členovia Dobrovoľného hasičského zboru z Petržalky na dohášaní požiariska. "Počas požiaru bolo evakuovaných cca 10 osôb z okolitých budov,“ uviedli hasiči. Príčiny požiaru vyšetrujú členovia expertíznej skupiny. Na mieste udalosti zasahovali príslušníci Hasičského a  záchranného útvaru hl. mesta SR Bratislavy. Nasadili 18 hasičov a sedem áut s technikou.

Jedného muža museli ošetriť

Bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová spresnila, že policajti spolu s hasičmi prostredníctvom výstražných a zvukových zariadení ľudí vyzývali, aby opustili svoje obydlia a vzdialili sa do bezpečnej vzdialenosti od požiaru.

Jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín dymu, na mieste zdravotníci ošetrili. "Celková výška škody, ktorá bola spôsobená požiarom, bude vyčíslená dodatočne. Policajti na mieste v súčasnosti vykonávajú všetky potrebné neodkladné a neopakovateľné úkony,“ uviedla Kurucová. 

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy