Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tatry znova v plameňoch. Lesy niči nezodpovednosť ľudí
Zdielať na

Tatry znova v plameňoch. Lesy niči nezodpovednosť ľudí

TATRY / Lesný porast pod smokoveckým cintorínom vo Vysokých Tatrách je po dvoch dňoch definitívne uhasený. Popradskí hasiči celú noc požiarovisko monitorovali a v sobotu miesto odovzdali pracovníkom štátnych lesov TANAP-u. Hasiči však popoludní vyrážali opäť do inej časti Tatier.

Situácia je veľmi kritická

Tentokrát sa rozhorelo v lese za Tatranskou Lomnicou. Niekoľko kôp pokalamitného suchého odpadu niekto pravdepodobne úmyselne zapálil. Hasičom sa našťastie podarilo v krátkom čase oheň lokalizovať a zabrániť jeho šíreniu.

Situácia vo Vysokých Tatrách je mimoriadne kritická a riziko požiaru je veľmi vysoké. Preto riaditeľ popradských hasičov prosí a vyzýva obyvateľov, aby v žiadnom prípade v tatranských lesoch nemanipulovali s otvoreným ohňom a ani neodhadzovali neuhasené špaky z cigariet.

Uhynulo tu množstvo zvierat

V Tatrách museli hasiči zasahovať už aj vo štvrtok. Pri cintoríne v Starom Smokovci vyhorelo viac ako 50 hetárov lesa. Na mieste zasahovali posádky HaZZ z Popradu, Levoče, Kežmarku, Starej Ľubovne, Spišskej Starej Vsi a Prešova.

Na hasení požiaru sa podieľalo 40 hasičov z 20 kusmi techniky, ďalší dobrovoľní hasiči, príslušníci Ozbrojených síl SR a lesníci. Oheň spálil viac ako 50 hektárov lesa a uhynulo množstvo zvierat.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy