Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Požiar vo Vysokých Tatrách, horelo 50 hektárov
Zdielať na

Požiar vo Vysokých Tatrách, horelo 50 hektárov

STARÝ SMOKOVEC / Požiar suchého porastu v blízkosti cintorína v Starom Smokovci, okres Poprad, ktorý sa rozhorel vo štvrtok krátko popoludní, sa hasičom podarilo krátko pred 20. hodinou lokalizovať.

Horelo niekoľko desiatok hektárov

Zuzana Farkašová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) informovala, že dôsledkom silného vetra sa požiar rozšíril na niekoľko desiatok hektárov.

"Príslušníci HaZZ momentálne likvidujú ložiská možného vzniku požiaru. Na mieste udalosti zostávajú príslušníci modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí, ktorí budú počas nasledujúcich hodín monitorovať miesto požiaru," konštatovala Farkašová.

Na mieste zasahovali posádky HaZZ z Popradu, Levoče, Kežmarku, Starej Ľubovne, Spišskej Starej Vsi a Prešova. Na hasení požiaru sa podieľalo 40 hasičov z 20 kusmi techniky, ďalší dobrovoľní hasiči, príslušníci Ozbrojených síl SR a lesníci.

Škody sa zatiaľ odhadnúť nedajú

Hovorkyňa Štátnych lesov TANAPu Lenka Burdová uviedla, že požiar vypukol v poraste na území národného parku. Škody sa podľa nej zatiaľ odhadnúť nedajú a pravdepodobne sa budú dať ťažko vyčísliť predovšetkým z environmentálneho hľadiska.

Spresnila, že horelo v lokalite, kde bola v roku 2004 veterná kalamita a v posledných rokoch sa tam už začal vytvárať nový mladý porast.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy