Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Požiar na priechode Soroška. Kamión zhorel do tla
Zdielať na

Požiar na priechode Soroška. Kamión zhorel do tla

Vyše dvoch hodín bol uzavretý horský priechod Soroška. Dôvodom bol požiar na ceste. Počas stúpania na kopec vodič v kabíne zacítil dym. Len čo zastavil a vystúpil z auta, jeho kamión pohltili plamene. Na miesto okamžite dorazili tri hasičské cisterny, kamión s celým nákladom však zhorel do tla.

Kamión začal horieť uprostred cesty. Vodič z kabíny vyskočil a plamene sa snažil uhasiť. Podľa jeho slov však sám na plamene nestačil. Na miest okamžite prišli hasiči a desiatka mužov sa snažila dostať plamene pod kontrolu. Podarilo sa im to až takmer po dvoch hodinách.

Zhorela elektronika

Kamión bol plne naložený elektronikou a spotrebným tovarom. Napriek snahe hasičov celý náklad zhorel do tla. Práve vysoko horľavá elektronika hasičom zásah komplikovala. Pre hustý a štipľavý dym hasiči museli mať počas celého zásahu na hlavách kyslíkové masky.

Tvorili sa 10-kilometrové kolóny

Termokamera im pomohla nájsť skryté ohniská v návese. Počas zásahu bol horský priechod úplne uzavretý. Na hlavnom ťahu sa tvorili vyše 10-kilometrové kolóny. Vodiči v autách čakali viac ako dve hodiny.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy