Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Plamene na cestách. Horel autobus aj auto
Zdielať na

Plamene na cestách. Horel autobus aj auto

BANSKÁ BYSTRICA / Na horskom priechode Čertovica horel autobus. Skupina študentov stihla vystúpiť von, dlhé hodiny však stáli pri krajnici. Ohňom poškodený autobus bol nepojazdný, a tak pre nich musel prísť náhradný spoj. Horelo aj na Donovaloch. V aute sa viezla štvorčlenná rodina - údajne im nefungovali brzdy... vodičovi sa podarilo zastaviť až na parkovisku s pomocou ručnej brzdy.

Autobus vzbĺkol zrazu

Požiare vznikli v približne rovnakom čase na dvoch horských priechodoch. Hasiči tak súčasne mierili na Donovaly aj Čertovicu. Linkový autobus plný mladých študentov začal horieť počas jazdy. Vodič si všimol hustý dym stúpajúci zo zadnej časti vozidla.

Rýchlo zastavil pri ceste a všetci stihli bezpečne vystúpiť. Práve vtedy sa cez Čertovicu vracali domov popradskí hasiči, ktorí išli z cvičenia. Rýchlo zareagovali a požiar autobusu dostali pod kontrolu. Na Donovaloch zase do tla vyhorelo osobné auto.

Problémy s brzdami

Manželia s dvoma malými deťmi mali údajne problémy s brzdami. Na parkovisku sa im podarilo zastaviť v poslednej chvíli. Stihli ešte vystúpiť von, auto začalo horieť náhle a vyhorelo do tla. Našťastie sa nikto nezranil. Oba požiare vyšetrujú, pravdepodobne pôjde o technické závady.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy