Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Unikát! Unimobunky s nábytkom premiestnil žeriav!
Zdielať na

Unikát! Unimobunky s nábytkom premiestnil žeriav!

TORNAĽA / Také sťahovanie, aké vám teraz ukážeme, ste asi ešte nevideli. Žeriav v pondelok v Tornali prekladal unimobunky z jedného miesta na druhé spolu s nábytkom. Obyvateľom sa však nové miesto nepozdáva, tvrdia že ide o bývalé smetisko.

"Tu žijú aj potkani, minulý rok jeden pohryzol malé dieťa," sťažuje sa na nové miesto bývania jeden z obyvateľov. Jedna žena pridáva: "Oni sa môžu hanbiť!"

Vraj na bývalé smetisko

Aj takéto boli reakcie obyvateľov na ich sťahovanie, premiestniť unimobunky musela prísť ťažká technika a to len o 100 metrov ďalej. Napriek tomu sú ľudia rozhorčení. Nepáči sa im, že samospráva prekladá bunky na bývalé smetisko, možnosť presťahovať ich mimo mesta však obyvatelia odmietli tiež.

"Tam je plno potkanov, to bolo proste smetisko," hovorí jedna z miestnych Katarína Rusová. "Máme možnosť dať ich aj mimo mesta, ale to odmietajú, takže iná možnosť nie je," vysvetľuje Petronela Breznaníková, bytový referent mestského úradu.

Nábytok si nevypratali

Nábytok si mali ľudia z buniek vypratať, keďže tak nikto z nich neurobil, žeriav ich prekladal aj so zariadením. "Ešte tam máme aj posteľ, aj všetko, lebo včera sme ešte tu spali," vraví Anikó Krištófová. Presťahovať sa o necelých 100 metrov ďalej musí 14 rodín aj s malými deťmi. "Bez elektriny, ako primitívni ľudia dakedy v jaskyniach čo boli?! Bez všetkého, bez vody?!," rozhorčuje sa Katarína Rusová.

V jednej unimobunke aj 10 ľudí

"Voda je, budú ju mať o sto metrov ďalej. Elektrinu majú oni na vlastné meno," hovorí Petronela Breznaníková, bytový referent mestského úradu. Nový bytový dom pre sociálne slabšie rodiny sa začne stavať už čoskoro. Aj obyvatelia unimobuniek si môžu podať o byt žiadosť, nesmú však mať voči mestu žiaden dlh. V mnohých takýchto unimobunkách býva aj 10 ľudí, všetky by mali byť na nové miesto kompletne presťahované v priebehu týždňa.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

Sťahovanie_unimobunky_žeriav_Rómovia

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy