Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slzy, vyhrážky aj prosby. Vo Zvolene sťahovali neplatičov
Zdielať na

Slzy, vyhrážky aj prosby. Vo Zvolene sťahovali neplatičov

Za asistencie polície a sociálnych pracovníkov vysťahovali obyvateľov paneláku na okraji Zvolena. Na čierno v ňom bývalo viac ako 30 ľudí, vrátane malých detí. Panelák je natoľko zdevastovaný, že hrozí jeho zrútenie. Bývať v ňom bolo už nebezpečné.

Rodiny žili v otrasných podmienkach

Rodiny žili bez dverí, kúrenia či vody. Čo je však horšie, boli tam s nimi aj deti. Všade sa povaľovali odpadky a zem bola miestami pokrytá výkalmi.

Nariadenie na vysťahovanie vydal na základe statických posudkov stavebný úrad. Hrozilo zrútenie stien na niektorých miestach, čo mohlo ohroziť ľudí. Obyvatelia domu totiž v podkroví vypílili dokonca aj nosné hrady.

Za asistencie polície museli neplatiči byty opustiť. Šesť najmenších detí odviezli sociálni pracovníci a dočasne ich umiestnili v detskom domove. Rodičia sa o ne momentálne nemajú, ako postarať.

Opustený dom strážia SBS-kári

Ani jedna z rodín tu nebývala legálne. Budovu obsadili načierno. Zdržiavali sa tu aj asociáli, s ktorými mali problémy aj ľudia z okolitých domov. Údajne mali kradnúť, aj na nich fyzicky útočiť.

Väčšina obyvateľov napokon odišla dočasne bývať k príbuzným. Keďže tu bola vážne narušená statika, zrejme budú musieť dom zbúrať. Stráži ho SBS-ska, aby sa tam opäť niekto nenasťahoval.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy