Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Muž (50) sa vyhrážal poslankyni parlamentu. Čaká na súd
Zdielať na

Muž (50) sa vyhrážal poslankyni parlamentu. Čaká na súd

POPRAD / Popradskí policajti už vedia, kto niekoľko mesiacov vydieral poslankyňu Helenu Mezenskú. Nebola jedinou, komu vydierač ničil život svojimi výhražkami... Obvinený 50-ročný muž teraz sedí v policajnej cele a čaká na súd.

Chcel 40 tisíc eur

Okrem poslankyne bol vydieraným aj konateľ popradskej televízie. Ide dokonca o jeho bývalého zamestnanca. Ten od neho viac ako rok žiadal 40 tisíc eur.

"Za to, že údajne disponuje dokumentom, na základe ktorého sa konateľ popradskej televízie stal konateľom, a to tak, že pri tom malo dôjsť k nejakému podvodnému konaniu," informoval riaditeľ OR PZ v Poprade, Peter Benko.

Na fotke nie je ona

Druhou obeťou vydierača je poslankyňa slovenského parlamentu. Ako sám pri výsluchu priznal, v tomto prípade to urobil z recesie. Išlo najmä o sms správy a mailovu komunikáciu. Ak nezačnete komunikovať do 12 hodín, rozpošleme súbor diskriminačných fotiek všetkým. Takto znela esemeska poslankyne Mezenskej. Vtedy ale ani len netušila, akú dohru to bude mať.

"Sú to autentické fotky ale nie som na nich ja, je to ukrajinská modelka, ktorá ma črty, rysy podobné ako ja," upresňuje poslankyňa.
Vydierač je už v cele, poslankyňa si ale myslí, že nebol sám a je dokonca presvedčená o tom, že ho niekto na toto dobrodružstvo nahovoril.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy