Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Kolóny v Košiciach. Lebo cestári opravujú cez deň
Zdielať na

Kolóny v Košiciach. Lebo cestári opravujú cez deň

KOŠICE / Prečo nepracujú v noci, keď sú cesty takmer prázdne? Tak toto sa pýtajú nervózni vodiči v Košiciach, ktorí sa počas dopravnej špičky pohybujú po centimetroch. Pretože cestári tu totiž opravujú cesty, hoci áut je všade veľké množstvo. V iných krajinách však takéto práce cestári robia v noci...

V noci na cestách ani nohy

Či sa niekde v Košiciach vykonávajú opravy ciest v noci, sme boli preverovať po 22-ej hodine. Nikde nič. Stroje odparkované a cestári spia rovnako ako vodiči. Najfrekventovanejšia cesta Košíc zíva prázdnotou. Cestári do práce nastupujú pred rannou špičkou.

Nervózni vodiči, cestujúci aj cestári

Niet sa potom čo čudovať, že cesty vyzerajú, ako vyzerajú. Kolóny a nervózni vodiči. Miestami sa stane aj taká situácia, že na zelenú neprejde ani jedno vozidlo. Blokujú ich totiž cestári. "Mohli by to robiť v noci." "Zdržujú premávku zbytočne," myslia si vodiči. Meškanie 15 až 20 minút pociťujú však aj cestujúci v mestskej hromadnej doprave.

Práca v noci by si však podľa cestárov vyžiadala špeciálne opatrenia. Aj keby pracovať v nočných hodinách chceli, nemôžu. Ich stroje nie sú osvetlené a na svoju robotu by rovnako nevideli. Okrem toho sa stáva, že obyvatelia blízkych panelákov pre hluk volajú na cestárov políciu. Nuž ak by to ale takto išlo ďalej, cesty by podľa plánu mali byť v Košiciach opravené už do konca mesiaca.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy