Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Diera na ceste sa dá zapchať aj matracom, pozrite sa...
Zdielať na

Diera na ceste sa dá zapchať aj matracom, pozrite sa...

KAPUŠANY / Náš divák odhalil zaujímavú dieru na ceste v Kapušanoch. Nijako by ho nezaujala, keby v nej nebol pohodený starý matrac.

Má funkciu izolatéru

Keby ste nevedeli, tak rozbité cesty sa dajú plátať aj matracmi. "Dúfam, že je to len dočasné," hovoria okoloidúci. "Ten matrac sme použili my," informoval Pavol Biroš zo správy a údržby ciest. Tento lacný spôsob opráv však ľudí skôr pobavil.

Šokujúce odhalenie u cestárov však má logické vysvetlenie, keďže pri oprave diery okolo kanála použili betón. "Kvôli tomu, aby bol ten betón chránený tak sme to použili ako izolatér," dodáva Biroš.

Mäkšie pristátie

V zložitej finančnej situácii tak teda musia byť aj cestári kreatívni. Hoci matrace vo všetkých výtlkoch by vodiči predsa len mohli oceniť. "Skočia tam a budú tam mať matrac, tak o to mäkšie pristátie," myslí si okoloidúci.

Chýbajú peniaze, sťažujú sa cestári

Pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) bola táto zima na údržbu ciest najnáročnejšia za posledných päť až sedem rokov. Náročné zimné obdobie sa podpísalo pod stav na slovenských diaľniciach a rýchlostných cestách, na ktorých oproti minulej zime pribudlo o sto percent viac výtlkov. Uviedol to v polovici marca na tlačovej konferencii prevádzkový riaditeľ NDS Štefan Török.

Výdavky na odstránenie výtlkov sa vyšplhali na 156-tisíc eur, minulú zimnú sezónu to bolo 77-tisíc eur. NDS minula viac peňazí oproti minulej sezóne aj na zimnú údržbu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy