Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dovolenky Slovákov. Niektorí pôjdu na Cyprus, iní zostanú doma
Zdielať na

Dovolenky Slovákov. Niektorí pôjdu na Cyprus, iní zostanú doma

BRATISLAVA / Aj vy možno v týchto dňoch dumáte nad tým, kam a či vôbec sa vyberiete na letnú dovolenku. Rozhodovanie o destinácii pritom často ovplyvňujú správy zo zahraničia. Tých negatívnych bolo za ostatný rok neúrekom. Zisťovali sme, či to nejako ovplyvnilio záujem Slovákov cestovať do krízou postihnutých krajín.

Cypru pomáha Turecká časť

"V našej cestovnej kancelárii sme zaznamenali zvýšený záujem o Grécko a o Cyprus," povedal obchodník z CK Hydrotour, Tomáš Lazarov.

Už v najbližších dňoch sa aj v ich rezortoch rozbehne letná sezóna. U nás to zatiaľ vyzerá tak, že napriek finančno-krízovým opatreniam, dovolenkári na túto destináciu nezanevreli.

Spočiatku to vyzeralo tak, že situácia v cestovnom ruchu práve na Cypre sa bude podobať tej minuloročnej na gréckych ostrovoch.  Hotelieri sa z antikrízových opatrení spamätávajú dodnes. Cypru, ako destinácii pomáha paradoxne jeho Turecká časť, ktorej sa ekonomické opatrenia Európskej únie vôbec netýkajú.

Mnohí nemajú na dovolenku peniaze

"Profituje z toho samozrejme Turecko, ktoré zaznamenáva čoraz viac slovenských turistov," informuje prezident SACKA Stanislav Macko. Aj na sociálnej sieti sa názory ľudí na dovolenku v krízou postihnutých destináciách odlišujú. Niektorí by to s oddychom v ich rezortoch skúsili. Iní by zasa riskovať príliš nechceli.

"Kamarát sa vrátil z Cypru pred týždňom a pohodička. Ja tam lietam dvakrát do roka a stále bolo super," píše na sociálnej sieti Tomáš. Mnohí Slováci však túto dilemu absolútne neriešia. Nato aby vycestovali na dovolenku do zahraničia nemajú peniaze.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy