Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zima nás vyháňa do exotiky. Kupujeme už aj letné dovolenky
Zdielať na

Zima nás vyháňa do exotiky. Kupujeme už aj letné dovolenky

SLOVENSKO / Predstavte si, že predsa len existuje jedna skupina ľudí, ktorá sa z tohto počasia teší. Sú to zamestnanci, či skôr majitelia cestovných kancelárií. Takáto zima im predáva zájazdy do exotických krajín. Skrátka nás to už ťahá za slnkom - aspoň v plánoch. Ako teplé rožky sa predávajú first minute dovolenky.

Dvojhviezdičkové hotely už nestačia

"Táto zima mi už ide na nervy, takže by som išla do Grécka, už som tam bola trikrát a sa mi tam páčilo, išla by som ešte raz," hovorí obyvateľka Bratislavy. Cestovné kancelárie si v tejto nekonečnej zime pochvaľujú aj predaj takzvaných first minute zájazdov. Posledné sa budu dopredávať do konca týždňa a vraj sa za nimi ideme pobiť.

"Veľmi dobre sa predáva Turecko, Chorvátsko a Taliansko a oproti minulému roku bádať veľký nárast na predaji Grécka," hovorí viceprezident SACR Stanislav Macko. Zmeny si všimli pracovníci cestovného ruchu aj v náročnosti klientov, dvojhviezdičkové hotely nám už vraj nestačia a pri viacerých destináciách úplne vypadli z ponuky. Napríklad v ponuke zájazdov do Bulharska ich nájdete len ťažko.

Na chuť si prídu aj tí odvážnejší

A aké novinky nás čakajú v tejto sezóne? Odvážnejší Slováci objavili napríklad Albánsko. Má krásne more aj hory. Pre tradičnejších turistov sa však tiež niečo nájde. "Novinkou na trhu je napríklad Severovcyperská turecká republika, ktorá je prvým rokom v ponuke," informuje viceprezident.

Téme sa venuje reportérka Beáta Ksenzsighová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy