Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smer vyrobil fabriku na nezamestnaných, tvrdí Mihál
Zdielať na

Smer vyrobil fabriku na nezamestnaných, tvrdí Mihál

BRATISLAVA / Najväčším problémom Slovenska je veľký nárast nezamestnaných. Podľa opozície je situácia natoľko vážna, že by sa jej mali venovať na mimoriadnej chôdzi parlamentu. V stredu preto na ňu podali návrh. Minister práce Ján Richter sa však snaží situáciu upokojiť a sľubuje desaťtisíce pracovných miest.

Počet nezamestnaných rastie

"Počas roka Ficovej vlády pribudla na Slovensku jediná fabrika, a to fabrika na výrobu nezamestnaných so sídlom na úrade vlády a s pobočkami na ministerstve práce a ministerstve financií," uviedol pred novinármi podpredseda SaS Jozef Mihál.

"Vláda jednej strany nezmyselne ideologicky presadila zrušenie rovnej dane, zmeny Zákonníka práce, zvýšenie daní a odvodov, čím vyháňa prácu zo Slovenska," konštatoval podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec. Tento neradostný trend podľa neho treba zastaviť. Podpredseda strany Most-Híd Ivan Švejna zase zdôraznil, že na Slovensku v súčasnosti máme 437-tisíc evidovaných nezamestnaných.

Podľa Richtera nie je dôvod na paniku

Sociálni demokrati vraj pracujú na prorastových opatreniach. Minister práce hovorí o zlepšení na trhu práce, hoci nekonkretizoval, kedy by to malo nastať. "O nových desaťtisícoch miest, ktoré by sa mali v priebehu nejakého obdobia vytvoriť. To znamená, že je čo ponúknuť," obraňuje sa minister práce Ján Richter.

Opozícia začala zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze v pondelok, pod návrh sa do utorka podpísalo 31 zákonodarcov zo všetkých opozičných strán, teda KDH, Mosta-Híd, SDKÚ-DS, SaS a OĽaNO. Predseda parlamentu je povinný zvolať mimoriadnu schôdzu na žiadosť 30 poslancov do siedmich dní od podania návrhu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy