Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tomáša (32) prešli tri vlaky. Anjel strážny mal pohotovosť!
Zdielať na

Tomáša (32) prešli tri vlaky. Anjel strážny mal pohotovosť!

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na uplynulé sviatky zrejme len tak skoro nezabudne 32-ročný Tomáš z Trnavy. Ten si môže pokojne povedať, že sa na Veľkonočnú nedeľu druhýkrát narodil. Muž takmer zamrzol priamo na železničnej trati. Ešte viac zarážajúce však je, že nad jeho nehybným telom prešlo hneď niekoľko vlakov.

Pri hľadaní pomoci takmer zamrzol 

Muž skončil s autom v poli, kde zapadol. Chcel si pomôcť sám, a tak sa rozhodol nájsť v poli kus dreva, ktorým by si podložil prešmykujúce koleso.

Sporo oblečený mal v snehovej fujavici a v niekoľkostupňovom mraze dôjsť až k železničnej trati, kde začal mať problémy s hybnosťou nôh. Pravdepodobne sa pošmykol a tvarou k zemi ostal ležať priamo medzi dvoma koľajnicami.

V koľajisku ho zbadal rušňovodič

Počas nasledujúcich dvoch hodín mali nad bezvládnym Tomášom prejsť cele tri vlakové súpravy. Všimol si ho až rušňovodič nákladného vlaku, ktorý zatiahol rýchlobrzdu a privolal pomoc.  "Pri našom príchode ležal muž v koľajisku a javil zjavné známky podchladenia. Na transportnej plachte sme ho premiestnili k sanitnému vozidlu a previezli do najbižšieho zdravotného strediska," hovorí Ján Kováč, záchranár Rýchlej zdravotnej pomoci z Nového mesta nad Váhom  

Zdravotný stav muža sa zlepšuje

"Došlo u neho k poruche hybnosti dolných končatín. Momentálne prebieha diagnostický proces. Zatiaľ môžeme povedať iba to, že jeho stav sa postupne zlepšuje," poznamenal na adresu pacienta   MUDr. Jaroslav Ridoško.

Tomáš sa s nami o svojom šokujúcom zážitku rozprávať nechcel. Na okamihy, keď nad jeho bezvládnym telom prechádzal jeden vlak za druhým však zrejme len tak skoro nezabudne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy