Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Dominik (8) vyliezol na vlak, zasiahlo ho 25-tisíc voltov!
Zdielať na

Dominik (8) vyliezol na vlak, zasiahlo ho 25-tisíc voltov!

TRNOVEC NAD VÁHOM / Iba 8-ročného chlapca pripravila takmer o život hra na železničnej stanici. Dieťa vyliezlo na odstavený vozeň pod napätím a tam ho zasiahlo až 25 000 voltov. Prípad sa odohral v Trnovci nad Váhom. Dominik teraz v nemocnici bojuje o život.

Chlapec utiekol od sestry

Dominik býva spolu so svojou rodinou v tesnej blízkosti koľajiska. V čase nešťastia bol doma so staršou sestrou. Všetko sa zomlelo za pár minút. "Ja som bola doma a on utiekol," vraví sestra zraneného chlapca.

Chlapcova sestra si všimla, že nie je doma a vybrala sa ho hľadať. Školák medzitým vyliezol po rebríku až na vagón a vtedy ho zasiahol prúd z trakčného vedenia. Sestra ho našla neskôr zraneného pri vagónoch.

Kým k nemu dobehla neustále vraj volal o pomoc."Začal na mňa kričať, že mám ho ísť zachrániť, že mám zobrať vodu a mám ho uhasiť, aby nehorel. Potom ho to začalo páliť a tak sa začal škrabať," hovorí o osudných chvíľach ďalej sestra. 

Spálilo mu viaceré časti tela

Vysoké napätie má údajne vyše 25 000 voltov. Školákovi spálilo viaceré časti tela. Ťažko zraneného chlapca museli vrtuľníkom previesť do bratislavskej nemocnice.

Chlapcova mama bola v čase nešťastia v práci a otec odbehol k babke. Povedali nám, že už raz  Dominik ušiel k vagónom. "Pred dvomi dňami, ja som mu aj hovorila, že to je nebezpečné, on je živý chlapec," vraví mama zraneného chlapca.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy