Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Cestujete do/z práce vlakom? Ročne sa dá ušetriť aj 150 €
Zdielať na

Cestujete do/z práce vlakom? Ročne sa dá ušetriť aj 150 €

KOMÁRNO, NOVÉ ZÁMKY / Ak cestujete vlakom, overte si radšej ceny cestovných lístkov aj na internete. Môžete tak ušetriť - a nie málo. Napríklad pri pravidelnom cestovaní z Komárna do Nových Zámkov vám v peňaženke ročne zostane takmer 150 eur. Povieme vám, ako na to.

Tá istá cesta môže stáť raz tak, raz inak

Pani Csizmaziovú stála cesta do práce 7 eur. Až náhoda pri hľadaní na internete odhalila, že 65 kilometrovú trasu z Komárna do Nitry, s prestupom v Nových Zámkoch, je možné precestovať aj o takmer 60 centov lacnejšie.

Za vyššiu cenu vám predajú lístok na dve cesty vytlačený na jednom papieri. To, že sa dá cestovať lacnejšie, si musíte zistiť sami. Ak chcete ušetriť, musíte si pýtať lístky dva! Jeden do miesta, kde prestupujete a druhý potom do cieľovej stanice.

Namiesto jedného, dva cestovné lístky

Cenník cestovného je totiž nastavený podľa prejazdených kilometrov. "Ide o dve jazdy vlakom do 60 kilometrov, na ktoré sa vzťahuje zľava REGIONAL. Tá je vo výške 15% a platí do vzdialenosti 60 km," vraví Slavomíra Šubrtová zo Železničnej spoločnosti Slovensko. 

Železničná spoločnosť takto propaguje regionálnu dopravu, avšak v tomto prípade zvyšuje vlastné náklady – namiesto jedného musí vydať až dva cestové lístky. Ale to len v prípade, ak cestujúci o takejto možnosti zníženia cestovného vie!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy