Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dvojpruhové eskalátory. Ako si vyjsť v ústrety
Zdielať na

Dvojpruhové eskalátory. Ako si vyjsť v ústrety

BRATISLAVA / Nielen obchody, ale aj eskalátory v oboch smeroch plné ľudí. To je typický pohľad, ktorý sa naskytne asi každému, kto cez víkend zavíta do niektorého z vychytenejších nákupných centier. Ak sa ponáhľate, cez dav ľudí na eskalátore sa len tak ľahko nedostanete. V zahraničí však spôsob predsa len našli ...

Jeden pomalší, jeden rýchlejší

V zahraničí zvyknú ľudia stáť na pravom mieste. Ostatní tak hravo môžu popri vás prechádzať. Okrem toho, plné nákupné vozíky zaberajú celý priestor. "Ľudia sú naozaj k sebe neohľaduplní," potvrdila hovorkyňa dopravného podniku Agáta Staneková.

Dilemu s prepchatými schodiskami a nákupmi však v zahraničí ľahko vyriešili. Napravo sa stojí a pruh naľavo sa necháva pre tých, čo nemajú nákupy alebo sa ponáhľajú.

Nápisy zrejme nepribudnú

Všade sú samé nápisy a značky, ktoré vás usmerňujú a určujú jasné pravidlá. Ak ich náhodou nedodržiavate, ľudia vám to dajú jasne najavo.

Prevádzkovatelia nákupných centier nad zmenou zatiaľ neuvažujú. "K tomu sa nebudeme vyjadrovať, keďže to nechávame na zákazníkov," potvrdila hovorkyňa obchodného centra Monika Karoliová.

Téme sa venuje reportér Laco Ďurkovič. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy