Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Chrípka zatvára školy. Jej sezóna sa ešte nekončí
Zdielať na

Chrípka zatvára školy. Jej sezóna sa ešte nekončí

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / V Snine, Humennom, Medzilaborciach a v okolitých obciach zatvárajú školy. Chrípkové prázdniny sú už v desiatich. A vraj to má byť ešte horšie. Podľa odborníkov majú nárast chrípky na svedomí najmä výkyvy počasia. Hygienici rodičov žiadajú, aby choré deti neposielali do školy.

Východ hlási 1 500 ochorení

Na hornom Zemplíne sa pre chrípku nevyučuje na štyroch školách. Zatvorené sú aj tri školy v Humennom a tri v Snine. V regióne je hlásených takmer 1 500 ochorení a ich počet stále stúpa. "Ten nárast bol vo všetkých troch okresoch, ktoré dozorujeme - teda Humenné, Snina a Medzilaborce. Celkove to narástlo o 172 ochorení," hovorí regionálny hygienik RÚVZ Humenné Miroslav Veliký. 

Neposielajte deti do školy, apeluje lekárka

Podľa regionálneho hygienika však chrípka v týchto okresoch ešte stále nepovedala posledné slovo, práve naopak. "Predpokladáme, že tento nárast bude ešte aj tento týždeň. Potom by sa snáď situácia mohla zlepšiť," dodáva Veliký. "Čo je veľmi dôležité, aby rodičia neposielali choré deti do školy," uviedla epidemiologička RÚVZ Humenne Anna Sovšáková. Od stredy by mali byť zatvorené ďalšie dve školy. V Humennom a v Radvani nad Laborcom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy