Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
POČASIE AKTUÁLNE. Popadané stromy, skrížené kamióny...
Zdielať na

POČASIE AKTUÁLNE. Popadané stromy, skrížené kamióny...

SLOVENSKO / Prvý jarný deň by mal prísť už zajtra. Aspoň z astronomického hľadiska. No väčšina z nás pri pohľade von z okna má však iný názor. Na väčšine územia prší, v okolí Prešova, Popradu sneží. Zlepšenie sa dostaví, ale len na krátko...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Zlé počasie v okolí Tatier a na Orave

Snehová kalamita spôsobila množstvo dopravných nehôd. V pohotovosti boli hasiči, ktorí odstraňovali napadané stromy, či pomáhali vodičom pri menších kolíziách. V okresoch Skalica a Galanta taktiež niektorým domom odnieslo strechy. 

Pre nepriaznivé počasie sú uzavreté horské priechody Šturec a Donovaly. Sneh komplikuje dopravu aj na severe. V horských oblastiach stredného a východného Slovenska je na cestách asi 10 centimetrová vrstva utlačeného snehu. V Nízkych Tatrách a v Malej a Veľkej Fatre hrozia lavíny.

Oteplí sa... ale potom...

Počasie u nás naďalej ovplyvňuje oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Dobrou správou je, že v najbližších dňoch by sa teplota mala zvyšovať. Na ozajstné zlepšenie počasia si ale musíme ešte počkať. V stredu by malo byť polooblačno, snežiť by už malo len na severe. Oteplenie a teploty až do 13 stupňov Celzia. 

Počasie sa zase zhorší opäť v piatok. Stred tlakovej níže sa presunie nad Čierne more a na jeho zadnej strane k nám opäť začne prenikať od severu chladný vzduch. V piatok a v sobotu potom bude maximálna teploty už len do -1 až do 4 stupňov Celzia. V nedeľu sa síce ukáže slniečko, ale naďalej bude veľmi chladno.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy