Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Katastrofálne počasie sa postaralo o odklad maturít
Zdielať na

Katastrofálne počasie sa postaralo o odklad maturít

SLOVENSKO / Stovky študentov mali v piatok písomné maturitné skúšky uzavrieť testom z maďarského a z ukrajinského jazyka. Ale počasie zasiahlo aj harmonogram skúšok dospelosti. Ministerstvo školstva sa pre mimoriadnu situáciu rozhodlo termín písomných maturít preložiť. Externú a internú časť si študenti napíšu po víkende.

Skúšku zložia v pondelok

"Rozhodnutie ministerstva školstva o presune maturít na pondelok súvisí s nepriaznivou poveternostnou situáciou," informoval hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák. Písomnú časť maturitnej skúšky z maďarského a ukrajinského jazyka študenti v piatok písať nebudú.

Pre nepriaznivé počasie a situáciu na cestách ju rezort školstva presunul na pondelok. Týka sa to predovšetkým maturantov z južného Slovenska a z Prešovského kraja.

Maďarčina a ukrajinčina

"Všetci musia byť v rovnakom čase na svojich miestach a z tohto pohľadu sme nevedeli garantovať, že bude zachovaná rovnosť šancí, aby všetci mali rovnakú možnosť preukázať vedomosti v rovnakom čase," povedal Kaliňák.

Slohovú prácu, ako aj externé a interné testy bude po víkende písať 2230 študentov zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským, a 31 stredoškolákov absolvuje písomnú maturitu z ukrajinského jazyka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy